Tuossa alla jonkunlaista ”kotisivujen” kehityskaarta.
Aloitin sivujen teon notepadilla koodaamalla, jossain välissä löysin TextPad ohjelman joka helpotti huomattavasti koodamista.
Alkuun tein muotoilut koodin sekaan ja rakenne oli freimeihin perustuva. Sehän oli hankala päivittää, varsinkin kuvasivujen päivitys. Kun lisäsi yhden kuvan, niin piti tehdä sille kuvalle omasivu ja päivittää kolmelta sivulta navigointi.
Seuraavaksi siirryin taulukko rakenteeseen ja mukaan tuli koodin sekaan CSS-muotoilua. Jossain vaiheessa myös kuvagalleria muuttui PHP-pohjaiseksi ja päivitys helpottui siltä osin. Seuraaava vaihe oli siirtyminen kokonaan CSS- ulkoasuun ja taulukot jäi pois. Samalla alkoi ulkoasu vaihtumaan nopeaan tahtiin, kun sisältö ja layout oli erikseen.
Kolmas iso muutos oli siirtyminen dynaamiseen rakenteeseen ja wordpressin käyttöönotto ja tällä mennään nyt. Dynaaminen rakenne tuo monia helpotuksia päivitykseen, ei tarvi käytttää FTP:tä kuin erikoistapauksissa. Päivitykset luonnistuu vaikka luurilla. Ulkoasujen vaihto ja erilaisten lisäpalikoiden, mm. facebook tai instagram, lisääminen on mahdollista.
Periaatteessa kun mietin omien sivujen kehitystä, niin ainoa iso rakenteellinen muoti-ilmiö eli flash, on jäänyt kokeilematta. Jossain välissä sekin kävi mielessä, mutta siirtyminen jostain syystä jäi. Varmaanki osaltaan on vaikutusta sillä että välillä sivujen päivittäminen ja kehittäminen hiipui pitkiksi ajoiksi. Uutta virtaa sain siinä vaiheesssa kun työssäni ajauduin opettamaan sähköistäjulkaisua ja portfoliota. Nykyisin pitää koko ajan opetella uutta, jotta voi opettaa.