Dronekoulutus 26.-27.9.2019

Pääsin osallistumaan Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopiston järjestämään dronekoulutukseen Oulussa.

Kouluttajana oli Markus Nätti, Viasor Oy:stä. Koulutus oli kaksipäiväinen. Kurssin painotus oli teollisuuden erilaiset kuvaukset, ei niinkään televisio tai elokuvatoiminta. Mutta rivien välistä poimin itseäni kiinnostavia ja opetuksen kannalta tärkeitä asioita.

Eka päivä oli teoriaa, sääntöjä, vastuita, velvollisuuksia. Dronen käyttöä teollisuuskohteissa, erilaisia apuvälineitä ja sensoreita, esim. lämpökamerat ja niiden hyödyntäminen. Erilaiset 3D kartoitus ja mallinnus softat jne. Paljon tuli asiaa..

Toinen päivä oli käytännön harjoituksia. Lähettiin Heinäpään urheilukentälle kokeileen lentämistä. Laitteina oli DJI Matrice 200, DJI Mavic Pro, kouluttajan puolesta ja näillä lennettiin, Flyability Elios oli kans mukana, mutta sitä ei kokeiltu tuulen takia, se onkin tarkoitettu lähinnä sisätiloihin. Muutamalla kurssilaisella oli omat dronet mukana, Yuneec Typhoon ja pari eri versiota DJI Mavicista, yhdellä oli lisäksi VR lasit. Näistä testasin vain laseja ja ne kyllä teki vaikutuksen kuvaamisen kannalta.

Alla muutamia kuvia herjoituksen loppuvaiheesta, kun otettiin kopterit riviin yhteiskuvaa varten, siis ne missä vielä oli akkua jälellä. Oli nii jännää itse lentäminen että ei malttanu itse harjoittelusta kuvia ottaakkaan.

Vastaa

Your email address will not be published.