Muonio viikko

Viimeinkin pääsin mediaoppilaiden kevään Muonioviikolle mukaan. Lappian mediapuolen opiskelijat on käyneet toistakymmentä vuotta näin keväällä viikon Muoniossa. Tehneet siellä videoita ankarissa olosuhteissa, lumen ja pakkasen keskellä. Nyt tänä vuonna minäkin pääsin vihdoin mukaan.
Maanantaina lähdettiin Torniosta ruokailun jälkeen. Ja maanantai olikin lähinnä matkapäivä ja uuteen paikkaan tutustumista.
Tiistaina käytiin Pallaksella, ilma oli muuten nätti, aurinko paistoi, mutta tuuli oli kauhea. Käytiin lumikenkäilemässä tunturissa ja kuvailtiin kaikenlaista, itse lähinnä valokuvia. Yksi reipas oppilas kävi ihan tunturinhuipulla, meillä muilla jäi matka kesken.
Keskiviikko vietettiin Muonionn toimipaikassa, kuvaten orientaatiovidoita. Meillä oli yks reissun tavoite kuvata Muonion toimipaikan esittely materiaali, syksyllä käyttöön otettavaa orientaatiokurssia varten.
Torstaina käytiin sitte moottorikelkka safarilla. Ilma oli lumisateinen, pikkupakkanen. Ajeltiin n. 30km laavulle, kuvailtiin välillä ja laavulla syötiin ja kuvattiin. Iltapäivästä ajeltiintakas Muonioon. Ja illalla lämmitettiin sauna.
Perjantaina pakattiin kamat kasaan ja palattiin lounaan jälkeen Tornioon.
Muoniossa ollessa alkoi uutisointi koronaepidemiasta kiihtymään, jännityksellä odoteltiin mitä tuleman pitää.

Vastaa

Your email address will not be published.