Korona ja etätyöt

Sunnuntai 15.3. iltasella tuli ilmoitus että Lappia siirtyy etäopetukseen. Alkoi puhelin soida ja WhatsAppi laulaa, kun opiskelijat kyseli että mitäs nyt. Asuntola kiinni ja opiskelijoita kiellettiin tulemasta kouluun maanantaina. Asuntolasta apalautettiin kaikki kynnelle kykenevät palaamaan takaisin kotiin. Eräs opiskelija tilasi junaliput ja pikapikaa Lahtea kohti, mie kävin viemässä Kemiin junalle iltamyöhällä.
Maanantaina alkoi teamssin testaaminen ja opiskelu, tarkoitus on että sillä pidetään oppitunnit ja jossain määrin yhteyskin opiskelijoihin. Maanantaina kävin vielä koululla ja aloin valmisteleen etäopetukseen siirtymistä. Pitkä oli maanantai päivä, ilta venyi senkin takia että opiskelijoille piti tiedottaa ja ohjeistaa tilanteesta.
Tiistaina olin vielä aamupäivän koululla siirtelin Muonion materiaalia pilveen. Iltapäivästä siirsin työpisteen kotiin. Ja taas päivä venyi pitkään, teamssin opettelua ja tulevien kurssien muokkaamista etäopetusta varten.

Etätyöpiste


Keskiviikkona alkoi sitten opiskelijoiden briiffaus teamssin käyttöön, samalla itse koko ajan ominaisuuksiin tutustumista. Pitkin päivää palavereita eri kombinaatioilla, välillä hlökunta media ja kip, välillä oppilaat mukana. Toisella kädellä samaan aikaan materiaalin tekoa tulevaa varten.
Samaa oli torstai nyt pääpaino oli KIP opiskelijoissa, vanha kurssi piti saada alta pois ja maanantaina alkaisi uudet kurssit.
Perjantaikin meni jossain jännässä uuden ja oudon opettelussa, sekä teknisesti että henkisesti/fyysisesti. Paljon tulee asioita eteen joita ei ole koskaan edes ajatellut. nyt vaan kaikki kaatuu päälle pakolla ja todella nopeaan tahtiin.
Nyt muutama päivä kotosalla töitä tehden, on esiin tullut esimerkiksi se että työpaikalla tulee liikuttua paljon enempi. JOs mediatalolta käväsee vaikka musatalolla jonkun asian hoitamassa, niin se on usiampi sata metriä. Samoin luokasta opettajan huoneeseen tai toiseen luokkaan, siinä tulee päivän aikana huomaamatta käveltyä usiampi kilometri. Kun taas kotosalla kaikki on lähellä ja puhelimella, tietokoneella hoitaa kaiken, niin ei tuu samaan tahtiin liikuttua.

Mutta saa nyt nähä miksi tämä tästä kehittyy, kun tämä tästä arjeksi muuttuu…

Vastaa

Your email address will not be published.