Nadja vesillä

Tämmöinen siitä sitte tuli. Vesille päästiin heinäkuun puolivälissä. Parilla eka reissulla oli pieniä ongelmia.

Jostain syystä kone imi ilmaa polttoaine järjestelmään ja se aiheutti käynti häiriöitä, Toivottavasti se oli polttoainesuodattimen kansi joka valskas, ainaki sen kiristäminen lopetti minun viimeisen reissun (heinäkuun loppu) aikana häiriöt.

Samoin kova ääni ja tärinä saatiin korjattua pienemmäksi. Konetta säädettiin paremmin kohilleen ja lisättiin akustiikka levyjä, nyt sielä pystyy jo huutamatta keskusteleen ajon aikana.

Potkuri oli alkuun 15 tuumainen ja se vaihdettiin pienemmäksi, tyhjäkäynnillä kulki n. 10km/h. Ei oikein onnistunu uistatus. Potkurin vaihdon jälkeen vauhti tippu n. 6-7km/h ja sen sai jo jarrulla (lihakunnan laatikko) tippumaan alle 5km/h joka alkaa jo oleen oikia.

Ens kesän korjattavaksi jää aika rankka puoltaminen, peräsin ei ole veneen keskilinjalla, mutta sitä on aika hankala korjata vedessä. Ja keulakaiteet ja jonkulainen pentteri ja jotain säilytystilaa/kaappeja ja ja..

No eipä se koskaan ihan valmiiksi tule, aina on jotain säätämistä.

 

Pinnalla pysyy. Vielä nuita kansiheloja ja kaiteita pitää laittaa ja muutaki pientä.

Etuikkunat kallistettiin ”väärinpäin”, eipä roisku niin helposti vesi lasille. Etulasit on kaksikerroksiset, pitäis pysyä huurtumatta, ainaki nyt kesän aikana toimi, saapa nähhä ku ilmat kylmenee.

Itsetyhjentyvä perätila, ei tarvi pressujen kans värkätä. Takila on eka reissun jälkeen vaihtanu paikkaa..

Ajokajuutta. Seisomakorkeutta on riittävästi, ainaki mulle, Akujärven pojat saattaa kyllä lyyä päätä kattoon..

Makuukajuutta, lattia nousee samaan tasoon ku muut pedit. Kolme aikuista mahtuu heleposti nukkumaan, hätätilassa neljäki. Petrolilämmitin pitää huolen ettei kylmä pääse yllättään.

Nadjan ruori. Yhdestä koivupahkasta veistetty, kaiverrukset teki Petri Rantamäki.

Vastaa

Your email address will not be published.